Kada pacijentu nedostaje mnogo zubi jedna od jednostavnijih rešenja je zubna proteza. U današnje vreme se sa zubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lep prirodan izgled.

Potpune i parcijalne proteze

Postoji više tipova i podela zubnih proteza, a među njih spadaju parcijalne i totalne proteze. Parcijalne proteze se koriste kada pacijentu nedostaje manji broj zuba za razliku od totalnih proteza kojima se rešava potpuna bezubost. Obično se preostali zubi vade i uzima se otisak bezubih vilica. Otisak se potom šalje u zubnu laboratoriju gdje se proteze izrađuju prema njemu. Za vreme dok pacijent čeka na svoju protezu, dobija privremene zube.
Proteze na implantatima kao što i naziv govori, su zubne proteze koje se pričvršćuju na zubne implantate. Zubni implantati se ugrađuju u vilice i na njih se nadograđuju posebna sidrišta koja kasnije drže zubnu protezu. Ta sidrišta mogu biti u obliku malih kugli ili prečki. Izvrsna osobina proteza na implantatima je da ih lagano možemo skidati zbog čišćenja i higijene, ali isto tako kada ih nosimo sigurno su učvršćene i sasvim se sigurno osećamo dok jedemo ili pričamo.


Postavite nam pitanje, napišite nam vaše predloge i zapažanja.

Naši stručnjaci će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.


* Polja označena zvezdicom su obavezna.

Vaši osobni podaci su zaštićeni. Pročitajte našu Izjavu o zaštiti privatnosti.