Jedan zub na implantatu

1. Pre zahvata

Radi se pregled i rendgen slika, na temelju čega se planira kasniji zahvat

2. Stavljanje implantata

Na predviđeno mesto ugrađuje se implantat i zatvara se posebnom kapicom koja štiti unutrašnjost implantata za vrijeme zarastanja. Vreme zarastanja zavisi o više faktora i može trajati od 3 – 6 meseci.

3. Stavljanje krune

Kada implantat sraste otvara se i stavlja se suprastruktura i uzima se otisak po kojem se radi kruna. Gotova kruna se ugrađuje na suprastrukturu i imamo novi zub.

4. Novi zub na implantatu

Novi zub se ponaša kao i vaš prirodni i isto tako se o njemu treba brinuti, znači najnormalnije dalje održavanje higijene usne šupljine.


Mali most na implantatima

1. Pre zahvata

Na primeru nedostaju tri zuba u zadnjem delu vilice. Most koji će ih nadoknaditi se sastoji od sva tri zuba koji će imati uporište na implantatima.

2. Stavljanje implantata

Nakon napravljenog pregleda i planiranja zahvata ugrađuju se implantati. Vreme zarastanja zavisi od više faktora i može trajati od 3 – 6 meseci.

3. Stavljanje mosta

Kada implantati srastu otvaraju se, stavljaju se suprastrukture i uzima se otisak po kojem se rade krune u mostu. Gotov most se ugrađuje na suprastrukture i imamo nove zube

4. Novi zubi u mostu

Novi zubi u mostu će izdržati sav pritisak koji bi izdržali i prirodni zubi. Isto tako ih treba redovno održavati kao i prirodne zube.


Cirkularni most na implantatima

1. Prije zahvata

Radi se pregled i rendgen slika, na temelju čega se planira kasniji zahvat.

2. Stavljanje implantata

Ugrađuju se implantati u određenom rasporedu i količini (4 – 8). Raspored i količina zavise od stanja kosti. Nakon ugradnje implantata rade se privremeni zubi u obliku mobilne proteze i oni se nose sve dok se ne dobiju permanentni fiksni zubi u mostu.

3. Stavljanje mosta

Kada implantati srastu s kosti, uzima se otisak i radi se most koji se kada je gotov ugrađuje na implantate i suprastrukture.

4. Novi zubi u mostu

Nove zube ćemo teško razlikovati od prirodnih. A pacijenti koji su pre nosili parcijalne ili totalne proteze osećat će se kao kada su još imali svoje prirodne zube.


Proteze nad implantatima

1. Prije zahvata

Radi se pregled i rendgen slika, na temelju čega se planira kasniji zahvat.

2. Ugradnja implantata

Ugrađuju se implantati u određenom rasporedu i količini (4 gornja vilica, 2 donja vilica). Raspored i količina ovise o stanju kosti. Nakon ugradnje implantata rade se privremeni zubi u obliku mobilne proteze i oni se nose sve dok se ne dobiju permanentni fiksni zubi u mostu.

3. Ugradnja uporišta,konekcije (kugle – prečke)

Kada implantati srastu s kosti na njih se ugrađuje kugle ili prečke. One kasnije služe kao hvatište za mobilne proteze koje na sebi imaju kompatibilne kvačice koje drže protezu na mestu.

4. Proteze na implantatima

Mobilne proteze na implantatima imaju dobro uporište u ustima, čvrste su i sigurne. S njima se pacijenti osjećaju puno bolje što se tiče estetike i funkcionalnosti.


Novi zubi za 24 časa ili "ALL ON FOUR"

"ALL ON FOUR" je relativno nova implantološka metoda koja omogućava pacijentima bez zubi ili sa zubnim protezama da u samo 24 časa dobiju savršen novi osmeh i sigurnost s novim zubima. Specifičnost ovog zahvata je da se zubi jedne vilice fiksiraju na četiri implantata. Zbog posebne metode ugradnje implantata ne treba nadograđivati kost, što je čest slučaj kod takvih zahvata.

"ALL ON FOUR" je izvrsno rešenje za pacijente koji zbog nedostatka kosti u vilicama nisu kandidati za uobičajenu implantološku terapiju ili od iste terapije žele više. Kod ove metode se implantati ugrađuju u prednji dio vilice gdje se po pravilu nalazi najviše kosti. Implantati se ugrađuju pod određenim uglom i tako zahvataju više kosti, što automatski isključuje nadogradnju kosti i sinus lift.

Prednosti metode "ALL ON FOUR"

 • Minimalno vreme oporavka
 • Isključuje nadogradnju kosti i sinus lift
 • Jeftinije na kraju od uobičajene terapije implantatima
 • Omogućuje konzumaciju više vrsta hrane
 • Dugotrajno rešenje za zube
 • Jednostavno održavanje oralne higijene
 • Održava prirodan izgled lica

Prednosti pred zubnim protezama

 • Četkanje i čišćenje kao kod prirodnih zubi
 • Nema vađenja i čišćenja svaku večer
 • Izostanak raznih lepkova
 • Nema nadraživanja desni
 • Bolji ukus i osećaj toplog i hladnog
 • Sprečava daljnje propadanje kosti

Postavite nam pitanje, napišite nam vaše predloge i zapažanja.

Naši stručnjaci će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.


* Polja označena zvezdicom su obavezna.

Vaši osobni podaci su zaštićeni. Pročitajte našu Izjavu o zaštiti privatnosti.