Koncept proizvoda Straumann

Straumann kompanija je jedina vodeća kompanija u sferi zubne protetike koja nudi hirurška, restorativna i regeneracijska rešenja od kosti do zubnih kruna, a tu naravno spadaju i zubni implantati kao i protetske nadogradnje (suprastrukture) koje povezuju novi zub s implantatom.

Straumann takođe izrađuje i precizna visokokvalitetna medicinska pomagala i alate koji se koriste u stomatološkim zahvatima.

Svaki Straumannov proizvod je izrađen po najvišim svetskim standardima koji osiguravaju dugovečnost i pouzdanost. Za zaokruživanje ponude u stomatološkim terapijama, Straumann proizvodi materijale koji se koriste u regenerativne svrhe kod ugradnje zubnih implantata sa svrhom da učvrste implantat u kosti kao i da zaštite zube nakon stomatoloških zahvata.

Straumann kompanija svoje precizne alate i zubne implantate s njihovim dodacima proizvodi u Villeret-u (Švicarska) i Andover-u (SAD), dok regenerativna tkiva proizvodi u Malmö-u (Švedska).

Velika čvrstoća, mala težina, izvanredna otpornost na koroziju, sve su to odlike titanijuma i titanijumskih legura,koje su pridonele širokoj i raznovrsnoj upotrebi kod visoko zahtevnijih medicinskih zahvata. Značajne promene i napredak u restorativnoj stomatologiji omogućila je upotreba titanijumskih implantata. Pored svih ostalih izvrsnih osobina treba naglasiti i biokompatibilnost titanijumskih implantata zbog koje kod zubnih implantata u današnje vreme puno lakše, bolje i brže dolazi do oseointegracije ili sraštavanja implantata s okolnom kosti.


Postavite nam pitanje, napišite nam vaše predloge i zapažanja.

Naši stručnjaci će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.


* Polja označena zvezdicom su obavezna.

Vaši osobni podaci su zaštićeni. Pročitajte našu Izjavu o zaštiti privatnosti.